Kontakt

Lindhagensgatan 120
Box 30052
104 25 Stockholm
Sverige
Telefon: 08-634 50 00
Kontakta oss

Semesterresor

  • Skriv ut
  • Larger Smaller

    Teckenstorlek

  • Uppdaterad : 2016-03-31

Det finns ingen anledning att avstå från långa resor och semester bara för att man har MS. Det man däremot kan tänka på är att kroppen eventuellt är känslig för värme. Prata med din MS-sjuksköterska innan du åker på resor till länder med varmare klimat, så kan ni tillsammans se till att du är väl förberedd.

Om du behandlas med läkemedel i injektionsform kan du behöva ha dokumentation för att få ta med dig din injektionsbehandling i handbagaget. Detta kan du också få hjälp av din MS-sjuksköterska att ordna.

En annan sak att ha i åtanke är reseförsäkringar. Vid resor utomlands gäller oftast inte reseförsäkringen för sjukvård för redan kända kroniska sjukdomar. Försäkringarna täcker akut sjukdom eller olycksfall men sällan redan kroniska tillstånd. Glöm inte att kolla upp med ditt försäkringsbolag vad som gäller!

På följande sidor har vi samlat information när det gäller att resa med funktionsnedsättning. Du kan även söka specifikt på varje researrangörs hemsida. Trevlig resa!

För dig som vill resa med flyg

Transportstyrelsen har samlat många användbara tips till dig som reser med en funktionsnedsättning. Här kan du även läsa om dina rättigheter som resenär.

Läs mer på Transportstyrelsens hemsida

För dig som vill resa med tåg

Här hittar du information om hur det ser ut på tågen och på stationerna, hur du bokar resa och ledsagning. Det finns också uppgifter om vilka rättigheter du har som tågresenär.

Läs mer på SJ:s hemsida

Turism för alla

Här kan du söka efter resor och anläggningar där man gjort olika typer av anpassningar för att underlätta tillgängligheten för funktionsnedsatta.

Läs mer på Turism för alla

Scandic Hotels

I samråd med handikapporganisationer, hotellgäster och medarbetare har Scandic hotels tagit fram en checklista med 93 punkter som bas för Scandics tillgänglighetsstandard. Utifrån den jobbar varje hotell för att göra det enklare för sina gäster. Den omfattar allt som erbjuds och ska genomsyra alla produkter och all service på hotellet.

Läs mer på Scandic Hotels hemsida

Västerhav kurs- och konferensanläggning

Västerhav är en rekreationskurs och konferensanläggning som ligger på Grötö i Göteborgs skärgård. Västerhav ägs och drivs av DHR:s Göteborgsavdelning.

Läs mer på Västerhavs hemsida

Handikappanpassade campingplatser

Det finns idag inte så många tester av husvagnar, husbilar och utrustning speciellt för funktionshindrade. Men här är åtminstone lite att läsa:

Läs mer om handikappcamping

Lite information om handikappcamping i Danmark