Kunnskap. Læring. Historier.
Hjelp til å leve bedre med MS

GZNO.MS.17.01.0002

Du er mer enn din diagnose

Se filmen om Marianne og Cathrine som lever med MS, og hør deres historie.

Prøv SPIRIT for en bedre hverdag

SPIRIT er et web-basert selvhjelpsprogram for deg som lever med MS. Gjennom positiv psykologi kan SPIRIT lære deg teknikker og øvelser som kan hjelpe deg å takle negative tanker og stress. 

Brosjyre om smerter ved MS

Hensikten med denne brosjyren er å gi deg generell og spesifikk informasjon om smerter ved MS. Smerter reduserer livskvaliteten, og smerteplager påvirker arbeid, fritidsaktiviteter, sosiale relasjoner og/eller søvn. Det er derfor spesielt viktig å iverksette tiltak slik at smertene ikke får styre livet. 

Magasin - Kvinne med MS

Magasinet er spekket med gode og rørende historier, verdifulle råd fra kvinner i samme situasjon som deg, nyttige tips fra leger og sykepleiere og ikke minst temaer til inspirasjon. Vi har snakket med kvinner om graviditet, sex, singelliv og kosthold, for å nevne noen av temaene. Vi håper magasinet kan inspirere og motivere. Uansett hvordan du velger å lese magasinet, håper vi det kan være en nyttig kilde til informasjon for deg.
 • Digitale selvhjelpsprogram for pasienter

  Hjelp deg selv til å leve bedre med MS.

  Hjelp til samtaler og mestring når mamma eller pappa har MS.

  GZNO.MS.17.01.0001
 • Digitale selvhjelpsprogram for unge pårørende

  Hjelp til samtaler og mestring når mamma eller pappa har MS.

  GZNO.MS.17.01.0001

Gratis og uten reklame

Sjekk ut vårt magasin: Mann med MS

Det finnes ikke mye informasjonsmateriell tilrettelagt for menn med MS. Magasinet Mann med MS er derfor skrevet for de ca. 4000 norske menn som lever med sykdommen. Magasinet er fylt med tips, råd og gode ord til deg som ønsker å leve livet.

Hva skjer ved MS?

Multippel sklerose er en sykdom i sentralnervesystemet (CNS), som består av hjernen og ryggmargen. MS er en såkalt autoimmunsykdom og med det mener man at kroppens immunforsvar går feilaktig til angrep på eget nervesystem uten noen kjent årsak. 

Se video

Ung med MS

Sjekk ut vårt nye magasin: Ung med MS

Nedlastbart informasjonmateriell

Les mer og last ned våre informasjonsbrosjyrer ment for personer som lever med MS eller er pårørende til en med MS.